Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

На 18.11.2022 година во фоајето на Центарот за култура Неготино, се одржа изложба на фотографии од авторот Горан Димов.

 

 

 

Видео од фотографиите: https://www.youtube.com/watch?v=3N8ngAfFnqE

 

Напишано од НУЦК
Категорија:
НА 17.11.2022 година (четврток) со почеток од 19:00 часот ПРЕМИЕРА на најновиот игран филм на Милчо Манчевски - „КАЈМАК“, влез 150 денари. Не ја пропуштајте можноста да го погледнете премиерното прикажување во Киното на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино истовремено со сите кина во Македонија.
 
Содржина на филмот:
Две семејства си ја бараат среќата - пристојни на почетокот, среќни на крајот.
 
Актери:
Сара Климоска, Камка Тоциновски, Александар Микиќ, Симона Спировска, Ана Стојановска, Филип Трајковиќ
 
Режисер и сценарист:
Милчо Манчевски
 
Времетраење:
1 час 46 минути
 
Копродукција меѓу:
Македонија, Данска, Холандија и Хрватска, со поддршка на Еуримаж
 
Година на продукција:
2022
 
Жанр:
црна комедија

https://www.facebook.com/kaymak.themovie/videos/2705337236265779/

 
 
Напишано од НУЦК
Категорија:
14.10.2022 (петок) Манастир "Св. Ѓорѓи" Неготино
Центарот за култура "Ацо Ѓорчев" Неготино организира ликовен хепенинг "Балкански културни средби" кој ќе се одвива во преубавата природа на Манастирот "Св. Ѓорѓи" Неготино, каде што учество ќе земат реномирани академски сликари од нашата земја.
Проектот е финансиски поддржан од Министерството за култура.
 
Напишано од НУЦК
Категорија:
Почитувани љубители на театарот и театарската уметност, чест и задоволство ни е да најавиме дека на 27.10.2022 година со почеток од 20:00 часот во Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ Неготино настап ќе има уште една професионална театарска претстава.
Во гости ни доаѓа Театар Куманово со комедијата "Секс и лаги" која беше прогласена за најдобра претстава на фестивалот "Денови на комедија 2022".
? Театарска претстава која заслужува задолжително присуство!
? Билетите се во продажба во НУЦК "Ацо Ѓорчев" Неготино од 18.10.2022 (вторник) по цена од 200 денари.
 
 
Напишано од НУЦК
Категорија:
04.10.2022 (вторник)  од 19.30 час. во Кино сала при НУЦК "Ацо Ѓорчев" Неготино
? Почитувани љубители на театарот и театарската уметност,
Чест и задоволство ни е да ја најавиме театарската претстава "За штетата од тутунот" монодрама од Антон Павлович Чехов, а во изведба на Ѓорѓи Ташулов член на аматерскиот театар " Ацо Ѓорчев" при Центарот за култура Неготино.
? Влез: 100 ден.