Даме Груев бб,
1440 Неготино

Напишано од НУЦК
Категорија:

„Малиот Гангстер“

На 25 и 26 април (вторник и среда)  со почеток од 19:30 часот, Центарот за култура Неготино премиерно ќе се прикажува филмот „Малиот Гангстер“ заедно со сите кина во Македонија, вклучувајќи го и „Синеплекс“ во  Скопје! Овој филм е урнебесна фамилијарна комедија, победник на најпознатите website филмски фестивали за деца „Синекид“ и „Џифони“, филмот е рабирлив и за најмалите бидејќи е синхронизиран на македонски, влез:50 денари.

 

 Линкови од филмот видео и Имдб:

 https://www.youtube.com/watch?v=yRyVInGAsP0

 http://www.imdb.com/title/tt3845822/?ref_=fn_al_tt_1

Напишано од Админ
Категорија:

 На 21.02.2017 година (вторник) во Центарот за култура Неготино ќе се одбележи

„Меѓународниот ден на Мајчиниот јазик“ , со литературно читање 

од страна на ученици од локалните Основни училишта од Неготино.

Почетокот на настанот е од 18:00 часот во Фоајето на Центарот за култура.

Ги покануваме сите граѓани кои се во можност да присуствуваат на овој настан.